Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

6 redenen om een VPN te gebruiken

Online privacy wordt steeds schaarser: meer en meer bedrijven proberen alles te tracken wat je online doet. Zo bouwen ze zorgvuldig een profiel van je op en kunnen adverteerders je doelgericht bereiken.

Maar niet iedereen zit daar op te wachten. En we kunnen ons voorstellen dat jij dat ook niet heel prettig vind.

Een oplossing hiervoor is het gebruik van een VPN. Hiermee kun je jouw online privacy terugclaimen en beschermen tegen ongewenste pottenkijkers. Maar er zijn meer redenen om een VPN te gebruiken.

In dit artikel vind je 6 veel voorkomende redenen om een VPN server te gebruiken.

1. Veilig openbare netwerken gebruiken

Openbare WiFi netwerken zijn een populair doelwit voor hackers. Hackers hebben namelijk hun eigen trucjes om via openbare netwerken elk apparaat wat hiermee verbonden is te infiltreren. En zo hebben ze direct toegang tot al jouw gegevens en data, waaronder je wachtwoorden en internet bankieren.

2. IP-adres afschermen

Als je online surft kan in principe elke website en app direct je IP adres zien. Daar is opzich niets mis mee maar het kan indirect wel tot jou terugleiden. Met een VPN voorkom je dit omdat je dan surft met het IP-adres van je VPN server.

3. Nederlandse TV en content kijken in het buitenland

Veel Nederlandse content is in het buitenland geblokkeerd, bijvoorbeeld op Netflix. Als je op vakantie bent of langer in het buitenland verblijft en je wilt je vertrouwde Nederlandse series of andere content kijken dan kan dit vaak niet. Door een VPN met een Nederlands IP te gebruiken kun je dit simpel oplossen en toch jouw favoriete dingen kijken.

4. Overheid surveillance tegengaan

Bepaalde overheden kijken meer mee dan andere. Maar alleen al het feit dat ze meekijken is verontrustend. Met een VPN scherm je jouw internetgedrag af van online surveillance.

5. Geblokkeerde websites bezoeken

Sommige websites zijn in bepaalde landen of gebieden geblokkeerd. Door een VPN te gebruiken kun je kiezen voor een IP uit een land waar dit niet het geval is en zo toch de betreffende website bezoeken.

Of wanneer je studeert of werkt en de populaire websites zijn geblokkeerd.

6. Jezelf beschermen tegen hackers

Hackers willen graag jouw privégegevens buit maken. Daar verdienen zij tenslotte geld mee. Met een VPN voorkom je dat hackers zomaar toegang krijgen tot jouw apparaat en/of internetverbinding. Al het verkeer via een VPN is namelijk versleuteld en veel moeilijker te hacken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *